HÍRLEVÉL
[X]

Ha nem akarsz lemaradni a következő programokról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Havonta csak egyszer fogsz értesítést kapni, nem szemeteljük tele a postafiókodat.

Harmadik félnek soha nem adjuk ki az adataidat. Bármikor leiratkozhatsz vagy módosíthatod a feliratkozáskor megadott nevet és e-mail címet.

Feliratkozom a hírlevélreItt minden nap egy újabb spanyol szóval találkozhatsz. Nézd meg, hogy ismered-e! Kezdőknek magyar, haladóknak spanyol magyarázattal. Néhány szónál a http://www.elcastellano.org/palabra.php oldal segítségével leírtam az etimológiáját is, vagyis megtudhatod, hogy honnan származik az a bizonyos szó. Hasznos búvárkodást kívánok a szavak között!

A mai szó: mellizo

Kérem a magyar nyelvű magyarázatot! Kérem a spanyol nyelvű magyarázatot!

mellizo

kétpetéjű iker(testvér)

mellizo

adj/masculino

Que ha nacido del mismo parto pero se ha originado de distinto óvulo: Esta chica no se parece en nada a su hermano mellizo. Los mellizos pueden ser de igual o de distinto sexo.

Etimología:

En español tenemos dos palabras diferentes para referirnos a los nacidos en un mismo parto: gemelos y mellizos. La palabra latina geminus significaba 'dos iguales', 'duplicado'; de su diminutivo gemellus se formó gemelo. Pero durante la Edad Media ocurrió otro cambio: gemellus siguió evolucionando hasta convertirse en el latín vulgar medieval en gemellicius, que derivaría en español antiguo en emellizo y, más tarde, en el Diccionario latino-español, de Nebrija, en mellizo.

Nézz be ide is: SPANYOLONLINE.HU!